Klantenbinding

Hoe bind je jouw klant?

Wat is klantenbinding?

Marketing is eigenlijk klanten vinden en klanten binden. De strategie waarbij je bestaande klanten probeert langdurig aan je te binden. Je probeert klanten loyaal te maken aan jouw merk.

Bij (bestaande) klanten wil je dat klanten nog meer gaan besteden of terugkomen voor herhalingsaankopen.

Wat levert klantenbinding op?

Klanten komen bij je terug en zijn zelfs bereid uitgaven te vergoten. Als de relatie met jouw klant sterker wordt zal de klant niet zo snel overstappen naar de concurrent. In het mooiste geval wordt jouw klant zelfs jouw ambassadeur en zal een bijdrage leveren aan de toestroom van nieuwe klanten.

Hoe bind je klanten aan jouw bedrijf?

Door in kaart te brengen wat de belangrijkste contact momenten zijn en vervolgens goed in te spelen op de wensen en behoeften van de klant lukt het om klanten te binden. Hoe beter je dit doet, hoe loyaler de klant.

Inspelen doe je op verschillende manieren:

  • voordeel bieden (rationeel)
  • communicatie (emotioneel)
  • maatwerk

Het allerbelangrijkste is emotie (70%). Als jouw merkbelofte dus goed aansluit bij wat de klant zoekt en hetgeen je werkelijk doet, zal een klant zich ook meer aan je binden.

Hoe krijg JE jouw organisatie mee?

Door de organisatie te betrekken en je team bewust te maken van alle contact momenten met je klant, zorg je ervoor dat op ieder contactmoment er goed op de klant ingespeeld kan worden. Ook geeft het motivatie aan medewerkers als er structureel over nagedacht wordt om goed op klanten in te spelen.

Bijvoorbeeld de afhandeling van klachten. Bij een negatieve ervaring zal een klant jouw merk sneller over je vertellen dan bij een positieve ervaring. Goede klachtenafhandeling zorgt dus zeker voor goede klantenbinding.

Dan is jOUW klant aanpak helder, maar wat doe je dan?

KEIJER & co begeleidt het proces om te komen tot goede klantenbinding. Daarnaast helpt KEIJER & co met positionering, strategie en internal branding.

Neem contact op

    Waar mag ik je mee helpen?

    Neem contact op voor een vraag of een gratis kennismakingsgesprek.