Internal branding

Hoe maakt jouw organisatie het verschil?

Wat is internal branding?

Internal branding is het bouwen van jouw merk in jouw organisatie. Alle ervaringen van jouw klant met jouw bedrijf samen, dus niet alleen het product maar íeder contact, bepaalt welke gedachten en gevoelens de klant over jouw bedrijf krijgt.

Het gaat erom hoe je dit doorvoert in de hele organisatie: medewerkers hebben een belangrijke rol omdat hun dagelijkse besluiten, acties en communicatie mede jouw merk vormen. Door middel van internal branding maken medewerkers in hun gedrag waar wat je als merk belooft.

 

waarom internal branding?

Voor de klant gaat het om alle ervaringen bij elkaar en niet alleen om de externe communicatie. Wat jij naar buiten toe uitdraagt moet wel aansluiten bij wat je doet, wie je bent.

Wat levert HET op?

De mensen in jouw organisatie laten het merk tot leven komen. Door intern draagvlak te creëren gaat iedereen het merk dragen en op dezelfde manier ‘verkopen’. Het schept een extra band met elkaar en het bedrijf. Iedereen staat voor hetzelfde merk!

Hoe maak je van je organisatie je merk?

Organisatie betrekken

De positionering wordt gedeeld met de organisatie. Het is het vertrekpunt van je merk én voor je organisatie. Samen maak je je positionering waar. Daarbij moet natuurlijk iedereen betrokken en enthousiast gemaakt worden. Je wil iedereen aan boord.

Uitwerken kernwaarden

Belangrijk is dat de organisatie het merk en wat je uitstraalt nog beter gaat begrijpen.

De organisatie gaat aan de slag door alle werkzaamheden onder de loep te nemen en aan te laten sluiten bij de positionering. Met elkaar worden ideeën en activiteiten bedacht en gedeeld. Door met elkaar het merk te doorleven, hou je elkaar meteen scherp op wat je wilt zijn.

Dan is internal branding gestart, Maar wat doe je dan?

Door op het gebied van personeelszaken, werkprocessen en werkomgeving merk activiteiten vast te leggen, zorg je dat jouw merk een vaste plek krijgt in jouw organisatie.

KEIJER & co begeleidt het proces van internal branding. De onafhankelijke blik en scherpe analyse helpt om samen jouw merk het beste door te voeren.

KEIJER & co en co kan ook een rol spelen bij jouw:

Neem contact op

    Waar mag ik je mee helpen?

    Neem contact op voor een vraag of een gratis kennismakingsgesprek.